Hoe je gezamenlijk kunt annoteren – en dus efficiënter kunt werken

Open access, het lijkt meer en meer de norm te worden. En nu zijn ook open web annotations mogelijk via hypothes.is. Met behulp van een bookmark of chrome-extensie kun je annoteren én zien welke annotaties anderen hebben gemaakt. Zo kun je dus gezamenlijk annoteren, bijvoorbeeld met mensen die in dezelfde onderzoeksgroep zitten of die aan hetzelfde project verbonden zijn.In deze post van Terry Elliott legt hij precies uit hoe dat werkt.

Ben je niet zo van het lezen, maar meer van het annoteren van audiomateriaal of video’s? Dan zijn SoundCloud of Vialogues goede alternatieven.  Gezamenlijk annoteren maakt dat je gemakkelijker kunt discussiëren, je meer aan het denken gezet wordt en je elkaar kunt ondersteunen. Wat kun je daar nou niet leuk aan vinden?

(En voor de docenten onder jullie: ook heel handig te gebruiken in lessen, bijvoorbeeld omdat het mogelijk is dat studenten elkaars annotaties zien én je hoeft niet van alles te coördineren: publieke notities zijn de default by hypothes.is).

 

Wil je op de hoogte blijven van alle handige tips, trucs en tools? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Louter Promoveren en ontvang bovendien 321 #promotietips en maak óók nog eens kans op een promotie-succes-sessie! Klik hier.    

Geef je reactie op Facebook

Leave A Response

*

* Denotes Required Field